ZELENÉ POTRAVINY

Jsou základem mého jídelníčku a pilířem mého zdraví

Jsem cvičitelka, trenérka, výživová poradkyně ulítlá na zelené potraviny. Radím lidem, jak správně cvičit a jíst, aby se cítili dobře tak jako já. Protože radím lidem to, co žiju. Autorka e-booku Sám sobě výživovým poradcem, 11 jednoduchých cviků pro zdravá záda a Jak správně cvičit 5 nejčastějších posilovacích cviků.

 

MÁ CESTA POKRAČUJE

Ve svém příběhu jsem již popsala, jak jsem se dostala ke cvičení a výživě, proč jsem se začala zajímat o zdravotní cvičení a proč jsem začala jíst zelené potraviny ječmen a chlorellu.

Chci si uchovat zdravé a funkční tělo.

TO, CO V ŽIVOTĚ HLEDÁM, JSOU JEDNODUCHÉ VĚCI, KTERÉ MI DÁVAJÍ SMYSL

Asi před deseti lety jsem se točila v začarovaném kruhu chronické bolesti v krku (nemohla jsem se zbavit streptokoka), střídavě jsem brala antibiotika a IMUDON na posílení imunity. Uvědomovala jsem si, že to není cesta, kterou chci jít a že pokud chci být zdravá, něco musím změnit. A protože jsem hledala a zkoušela, našla jsem si zelené potraviny ječmen a chlorellu zn. Green ways.

Když něco nového zařadíte do svého života a používáte nebo děláte každý den, předchází nějaký impuls, informace, proč tomu tak je. Dává vám to smysl, možná to začnete zkoumat, najdete si o tom víc informací. Vlastnosti zelených potravin všeobecně, byly a stále jsou, pro mě fascinující. Negativní informace přicházejí vždy a je jen na vás, jak si svůj postoj ustojíte. Můžu vám říct, že to se mnou párkrát zamávalo, protože má cesta k pevnější imunitě nebyla krátká. Během prvních dvou let jsem byla ještě několikrát nemocná.

Není problém uchovat si kondici ve 20, 30, 40-ti letech.  Ale uchovat si kondici a zdraví v 50,60-ti letech, na to už musíte jít „od lesa“.  Pokud cvičíte správně a tělo nevyčerpáváte, správně regenerujete a doplňujete důležité živiny, není to problém.

Proto se s věkem více zajímám o zdravotní cvičení a výživu, hledám a vybírám takové, které nám zachovají funkčnost našeho těla.

 V MÉM VĚKU UŽ NEHLEDÁM UMĚLÉ MAKROŽIVINY, ALE PŘÍRODNÍ MIKROŽIVINY

Sportování jde ruku v ruce s výživou, to vím už dávno.

 A jelikož s věkem se náš metabolismus zpomaluje, tělo stárne a opotřebovává se, hůře absorbuje živiny do těla,  kladu větší důraz na přijímání tzv. mikroživin. To jsou vitamíny, minerály, stopové prvky, antioxidanty, enzymy, aminokyseliny a další .

 Nejcennějším zdrojem mikroživin jsou rostlinné, ale i živočišné zdroje – ovoce, zelenina, ořechy, semena, oleje, obiloviny, maso. Pokud je někdo vegetarián, o to více musí znát a přemýšlet nad kombinací a složení potravin z rostlinných zdrojů, aby z nich sestavil komplexní aminokyseliny. Ječmen a chlorella obsahují komplexní aminokyseliny.(Makroživiny jsou bílkoviny, sacharidy a tuky). Je ale potřeba vybírat vždy čerstvé, ne chemicky hnojené, neplesnivé a ne žluklé, bio maso.

 Kdo se mnou souhlasí, že toto nelze vždy, každý den, po celý rok, možná, tak jako já, přemýšlí o alternativních zdrojích.

Takovou komplexní potravinou jsou zelené potraviny zn. Green ways ječmen a chlorella.

Výživa tvoří 60-80%  fyzického zdraví.

To ostatní máme ve svých rukou…přesněji v hlavě

 PROČ SE TVÁŘÍŠ TAK KYSELE?

Jsem puntičkářka, někdy až perfekcionista. Když se věci nedaří tak, jak si představuji, jsem z toho nešťastná a tak trochu stažená, v napětí. Nejsem extrovert a věci, které se mi nelíbí, si v tichosti strádám v sobě, stále se k nim v duchu vracím, omílám je zprava, zleva. Tím, že nemůžu něco strávit, obrazně řečeno, cítím a tvářím se kysele. Většinou to odnesou mí blízcí.

Takže nejen jídlem, ale i starostmi různého ražení, překyselujeme naše těla, špatně se vyprazdňujeme a tím naše těla i otravujeme.

 Takže…vezmeme 3x denně 3 polévkové lžíce ječmene, vyšejkrujeme s vodou a pěkně prolijeme naše překyselená těla, sníme 3 hrsti chlorell denně a vyčistíme nejen střeva.

Pak se zamyslíme, co nás štve a co nám leží v žaludku či ve střevech a uděláme si v životě pořádek, vyházíme ze života věci, které nám už neslouží…kolikrát stačí vyříkávat si s dotyčným, co nám leží na srdci. A děláme to pravidelně.

 MÁM TOHO PLNÉ ZUBY!

Od dětství trpím na zubní kazy (to je také málo minerálů). V období kolem 25-30-ti  let to vyvrcholilo ( není divu, dělala jsem vrcholově aerobik a byla permanentně přetrénovaná) dvěma mrtvými zuby a korunkami a dalšími záněty. Naštěstí jsem našla pečlivého zubaře, který mi postupně dal zuby do pořádku. Nicméně mám obnažené krčky, dřív se mi dělaly choboty a krvácely. Dnes už ne.

Když jsem unavená, přetažená…no zkrátka, když toho mám plný zuby…začnou se ozývat slabá místa v dásních. Řeším to tak, že zvýším příjem ječmene, ale hlavně chlorelly, kterou koušu a nechám působit protizánětlivý chlorofyl. Musím trochu zvolnit, odpočinout si. Vždycky se to srovnalo.

Jo a taky už nemám blbý, kyselý pocit v ústech.

 KDO HLEDÁ, NAJDE

Cesta ke zdraví pojídáním mnoha preparátů v čele na doplnění minerálů, vitamínů, antioxidantů, enzymů, na odkyselení, na posílení imunity, na vyčištění organismu, protizánětlivé preparáty a já nevím co ještě, byla pro mě moc složitá. A já věděla, že potřebuji vše, protože jsem si v té době dělala kurz výživového poradce.

Pokud je tělo překyselené, spotřebuje spoustu minerálů. Pokud mu je nedodáme stravou a dnešní strava je chudá na minerály, sáhne po vnitřních zdrojích. Bere je z pevných částí našeho těla, jako jsou kosti, zuby, nehty, vlasy.

A já jsem z analýzy svých vlasů, kterou jsem si tenkrát nechala dělat, věděla, že mám nízkou hladinu minerálů.

Mě prostě připadalo jednodušší jíst jenom ječmen a chlorelu a mít v tom zahrnuté vše, co jsem výše vyjmenovala. To mi dává větší smysl.

 PROČ ZELENÉ POTRAVINY TOLIK POMÁHAJÍ S PŘEKYSELENÍM?

 Jsou to zásadotvorné potraviny a mají komplexní složením.

A ještě dodají něco navíc.

Měli bychom přijímat denně minimálně 51% zásadotvorných potravin

 CO SE MI NEJVÍC LÍBÍ NA JEČMENI?

Že je to živá potravina (když něco povaříme nad 30°C, ztrácí to živost). Živost tvoří nejdůležitější antioxidanty a enzymy ( má více enzymů než Wobenzym), komplexní vitamíny a minerály, stopové prvky i aminokyseliny a to v té nejpřirozenější podobě, jak to stvořila sama příroda. Ječmen snižuje alergické reakce. Látky v ječmeni pomáhají peristaltice ve střevech.

Obsahuje hodně chlorofylu. CHLOROFYL má několik úžasných vlastností – je silně protizánětlivý, okysličuje tělo, hojí cokoliv.

Ječmen je takový svěží vítr v našich překyselených, unavených tělech.

 CO SE MI NEJVÍC LÍBÍ NA CHLORELLE?

To, co je v našich tělech, ani to nevnímáme, ale je to časovaná bomba, jsou toxické látky, těžké kovy, olovo, hliník, dioxiny atd. (v analýze z vlasů jsem měla zvýšenou hladinu olova a hliníku).

Chlorella je z těla umí vyvazovat, chce to ale čas.

Ve velkých dávkách působí jako antibiotikum bez vedlejších škod. Obsahuje nukleové kyseliny, stavební částice buněk, které pomáhá opravovat.

Obsahuje vlákninu a působí prebioticky, takže, kdo má špatná střeva, vaginální výtoky, polypy atp.,čistí a obnovuje mu mikroflóru, tím se lépe vstřebávají do těla živiny z potravin.

Opět CHLOROFYL. Právě chlorofyl ve střevech hojí záněty a opravuje propustnost střeva, proto zelené potraviny pomáhají lidem s autoimunitním onemocněním.

Chlorella je taková stálice, dříč, který pro nás neúnavně pracuje, uklízí, nespí.

 Tohle jsem hledala! Jednoduchost a komplexnost! Ne 10 krabiček!

 Když totiž svá těla vyčistíme a vyživíme, imunita našeho těla se přirozeně nastartuje

 PROČ GREEN WAYS?

Protože jsou na trhu 15 let a za tu dobu nezměnili názor na to, že je potřeba zahltit poradce i zákazníka dalšími preparáty na zlepšení zdraví. Mají pouze ječmen a chlorellu.

Protože jsou nejkvalitnější.

Protože ječmen je sušená šťáva a ne tráva, což většina ječmenů je. Protože chlorella je čistá 100% chlorella a ne jiný marast, což většina jiných na trhu je. Znám člověka, který ručí za celý řetězec kvality. Protože se mi líbí filosofie Green ways. Protože znám lidi, kteří pracují s GW a líbí se mi jejich etický způsob práce. Protože jsem osobně poznala, jaký je člověk Václav Rathouský, majitel a zakladatel Green ways.

 MÉ ZKUŠENOSTI

J+Ch jím 4,5 roku. Posledních 2,5 roku jsem skoro nebyla nemocná, měla jsem jen velkou rýmu. Neměla jsem opar ( dětství jsem je měla pořád, v dospělosti tak 2x do roka), žádný kaz (zuby mám od malička špatné).

Na gyndu a k zubaři chodím jen na prevenci.

Nemoci většinou probíhají tak, že už večer nebo ráno cítíte známé škrábání v krku nebo něco podobného a do rána nebo do večera se nemoc rozjede. No a teď je to tak, že se z toho většinou vyspím, více si odpočinu, ale nemoc nepropukne. Tomu se říká silnější imunita.

Pravidelně si dělám každý týden masku na obličej z vody a ječmene. Po třech měsících mi zmizely pigmentové skvrny. Mou zkušenost a fotografie si můžete přečíst ZDE.

 VÍTE CO SI OPRAVDU MYSLÍM?

Že všechny současné nemoci, viry, bakterie, papilomaviry a další tady vždy byly a budou. Problém je, že jsme oslabení, podvyživení, toxikovaní a naše těla se nedokážou bránit. Já si svým tělem, svou imunitou dnes už jsem tak jistá, jako nikdy před tím. Vážně mě už nevzrušují zprávy o nemocech, protože vím, že pokud si lidé budou chtít pomoci, cesty a osvěta už tady jsou a je jen na každém, pro co se rozhodne a jak na sobě zapracuje.

Já jsem si tu svou prostou cestu našla.

 SÍŤOVÝ MARKETINK

Geniální cesta, jak dostat mezi lidi skvělé produkty. Odpadají náklady na cestu, uskladnění, obchod a další.  Produkty nikde neleží a jsou vždy čerstvé. Navíc získáte poradenství od člověka, který má vlastní zkušenosti s produkty a provede vás někdy nelehkou cestou zařadit je do každodenního života.

Poradce je odměňován za to, že šíří užitek zelených potravin a nabízí změnu v životě nejen ve zdraví ale také ve financích. Je to o SVOBODĚ pracovat jak chci a s kým chci. Poradce učí jen to, co sám žije.

Síťový marketink mi dal smysl a naději, že nebudu muset tolik předcvičovat a brát záskoky, že nemusím vydělávat jen svou fyzickou přítomností, že budu klidnější, když jedu na dovolenou. Že má imunita bude silnější…

prostě celý komplex pro mě důležitých věcí, které jsem hledala.

A také partu lidí, kteří hledají v životě stejné věci, jako já.